Bliv frivillig

Som frivillig i Bamsehospitalet® vil du være en uundværlig medspiller i at give børn et tryggere forhold til sundhedsvæsenet. 

På Bamsehospitalet® tager vi børnene med til en hospitalssimulation anno 2023, hvor du som frivillig fungerer som facilitatorer for, at børnene kan behandle deres mere eller mindre syge bamser.

Hos Sund Krop afholder vi undervisning for indskolningsklasser, hvor vi i et aktivt læringsmiljø præsenterer dem for kroppens organer og funktion – både hos den raske og hos den syge. Du kan således både træne sine kommunikationsevner med børnehavebørn og skolebørn – total win win!

Man har både mulighed for at være frivillige i ét af projekterne eller begge.

KRAV OG MULIGHEDER

Vi forventer, at vores frivillige er pålidelige, har interesse for sundhed blandt børn, samt har en ren børneattest. Derfor skal man som frivillig hos os også være medlem af vores hovedorganisation, IMCC, således at vi har mulighed for at indhente en børneattest. Du kan læse mere om IMCC her.

Udover ren børneattest har vi ingen krav til, hvad man skal kunne som frivillig. Hvis de er noget særligt du skal kunne skal vi nok oplære dig heri inden det bliver relevant. 

Gennem os er der desuden mulighed for at deltage i faglige oplæg, kommunikationskurser samt få en ansvarspost i styregruppen, og være med til at drive en af vores lokalafdelinger.

Det er intet officielt krav til, hvor mange arrangementer du skal deltage i – det er lysten der skal drive værket.

HVORDAN?

For officielt at starte som frivillig hos Bamsehospitalet® og/eller Sund Krop skal du som udgangspunkt først oplæres ved en af vores uddannelsesaftener. Der er mindre forskellige på, hvordan lokalafdelingerne arrangerer oplæring af nye bamselæger, men som ny bamselæge skal din lokalafdeling nok sørge for, at du får alt den nødvendige information. 

Er du interesseret i at blive frivillig? Så kan du altid kontakte en af vores lokalafdelinger direkte på mail eller skriv dig op her via kontaktformuleren.

Vi har desuden planer om at opstarte en lokalafdeling i Køge – lyder det som noget for dig, så kontakt os endelig!