For daginstitutioner

Undervisningsmateriale 

Vi arbejder på at lave vores eget undervisningsmateriale, som I kan bruge ude i daginstitutionerne. Gerne som supplement for at forlænge læringen fra et besøg på Bamsehospitalet, samt nå endnu flere børn end vi kan nå fysisk.  

Indtil undervisningsmaterialet er udarbejdet kan I i mellemtiden gøre brug af disse 6 forskellige tegninger:

Nedenfor finder i øvrig inspiration til at italesætte mødet med sundehedsvæsenet i jeres undervisning eller pædagogiske arbejde.

Bøger

“Bjørn på Bamsehospitalet”

Skrevet af den populære børne-tv-vært Rosa Gjerluff Nyholm, kendt fra ‘Rosa fra Rouladegade’, og hendes mor, sanger og forfatter, Elisabeth Gjerluff Nielsen. Rosa og Elisabeth i samarbejde med os. 

  • “Peter pedal på hospital”
  • “Totte hos lægen”
  • “Laura hos lægen – en bog med flapper”
  • “Mit lille hospital – en aktivitetsæske”
  • “Min store bog om kroppen”
  • “Gurli gris får besøg af lægen”
  • “Gurli gris på hospitalet”

Vi kan i øvrigt anbefale Region Hovedstadens mini-bøger om børn på hospitalet:

H.C. And

(app eller besøg www.hcand.dk)

HC And er børnenes ven, han forbereder og fortæller med lyd og animationer, hvordan det er at være på hospitalet,og hvad der skal ske, når man f.eks. skal have lavet en blodprøve, røntgenfotograferes eller i narkose.

HC And er velintegreret på flere af landets hospitaler som supplerende forberedelsesmetode og inddrages i den daglige kommunikation mellem læger, plejere, forældre og barn.

Bamselægen på DR Ramasjang

Bamselægen på DR ramasjang er en tv-serie for børn, hvor bamselægen Sandra kører ud i sin bamselance for at behandle bamsernes større og mindre skavanker. 

Programmet Bamselægen er oprindeligt skabt i samarbejde med Bamsehospitalet® og kører nu uafhængigt som en stor succes blandt landets børn.