Samarbejdspartnere

Tryllebjerget, h. C. Andersen børne- og ungehospital

Bamsehospitalet Odense har en fast aftale, hvor de besøger hospitalets indlagte, såvel som ambulante børn. Her laves bamsestuegang til stor glæde for vores bamselæger såvel som børnene. Børnene har både mulighed for, at besøge Bamsehospitalet ude i fællesområdet, men bamselægerne besøger også børnene på deres stuer, såfremt de ikke har mulighed eller lyst til at forlade stuen. Alle aktiviteter for børnene er samlet i kalenderen "Tryllebjerget". Søskende og andre pårørende, er også mere end velkomne til at komme og besøge Bamsehospitalet.

Du kan læse mere om tryllebjerget og se hvornår Bamsehospitalet besøger H. C. Andersen Børne- og Ungehospitalet her.

Danske Hospitalsklovne arbejder for at styrke indlagte børns livsglæde og livsmod, så de bedre kan stå sygdomsforløbet igennem.
Klovnene møder vi i vores gang på børneafdelingerne. Som et fast samarbejde afholder en række fælles arrangementer, herunder et stort tilbagevende arrangement i Bruuns Galleri. Desuden har vi flere gange brugt Danske Hospitalsklovne som oplægsholdere og undervisere i forbindelse med uddannelse af vores bamselæger .

Børneulykkesfonden er en nonprofit organisation, der arbejder for at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker. De forebygger og skaber sikre rammer inden for områderne hjemmet, trafikken og sport/fritid uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse.  

Bamsehospitalet og Sund Krop og Børneulykkesfonden har et fast samarbejde lokalt såvel som nationalt, herunder gennem fælles aktiviteter med Børneulykkesfondens Legehelte på landets børneafdelinger.

Legeheltene, der er en del af Børneulykkesfonden, arbejder for at skabe et frirum for de indlagte børn, hvor omdrejningspunktet er leg og bevægelse, og hvor sygdom træder i baggrunden for en stund.

I vores fælles gang på landets børneafdelinger møder vi hinanden som gode legekammerater til aktiviteter for børnene, der giver plads til leg, dialog, store armbevægelser og ikke mindst gode inkluderende fællesskaber.

Læs mere på børneulykkesfonden.dk/legeheltene